Γραφείο:
1) Μητροπολίτου Ιωσήφ 17, Καλαμαριά,τηλ. 2311283455

2) Σουρωτή Θεσσαλονίκης, τηλ. 23960-24529
κιν. 6936007863
email: jkaitsis@gmail.com

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ (Α.Μ. 127)
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ

Νέα επιβολή κυρώσεων σε Ενεργειακό Επιθεωρητή από το ΥΠΕΚΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πριν λίγο καιρό το ΥΠΕΚΑ, οι ενεργειακοί επιθεωρητές ανέρχονται περίπου στους 13.000 ενώ τα Π.Ε.Α. που έχουν εκδοθεί συνολικά είναι περίπου 520.000.
Ευτυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των επιθεωρητών σέβονται τη δουλειά τους, τους ιδιοκτήτες & την ουσιαστική αξία των Π.Ε.Α
Δυστυχώς όμως, έχουν παρουσιαστεί & κάποιες ελάχιστες μεμονωμένες περιπτώσεις όπου οι Ενεργειακοί Μηχανικοί απ'ότι φαίνεται (& μέχρι αποδείξεως του εναντίου) ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντα τους.
Έπειτα από την αρχική έκθεση ελέγχου της Ε.Υ.ΕΠ.ΕΝ. και την προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ κος Καλαφάτης υπέγραψε σήμερα νέα απόφαση επιβολής κυρώσεων σε Ενεργειακό Επιθεωρητή. 
Σύμφωνα με την απόφαση, επιβλήθηκε στον επιθεωρητή, ποινή αποκλεισμού από τη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων για περίοδο ενός έτους, γιατί σε συνολικά 19 ΠΕΑ:
1. ανέγραφε ανακριβή ενεργειακά στοιχεία επί των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης κτιρίων,
2. υπέβαλλε ανακριβή στοιχεία και
3. εκπλήρωνε πλημμελώς τα επιστημονικά και επαγγελματικά του καθήκοντα.
Ο Ενεργειακός Επιθεωρητής έχει το δικαίωμα να προσφύγει της απόφασης εντός 40 ημερών από την κοινοποίηση της. Σεβόμενοι το δικαίωμα αυτό δε δημοσιεύουμε τα στοιχεία του εν λόγω μηχανικού.Τα συγκεκριμένα ΠΕΑ είναι άκυρα και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να προχωρήσουν στην έκδοση νέων.